Basiccoaching

EFT – Emotional Freedom Techniques

Emotinal Freedom Techniques (EFT) is een techniek die is gebaseerd op het wegnemen van verstoringen en blokkades in het energiesysteem van ons lichaam. Uitgangspunt hierbij is dat iedere negatieve emotie zorgt voor verstoringen in dit energiesysteem. Ze zorgen ervoor dat men (hevige) emoties voelt of blijft voelen over bepaalde gebeurtenissen en situaties die zich hebben voorgedaan. Deze onverwerkte emoties en de disbalans in het energiesysteem die daarvan het gevolg is, leiden tot uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten.


EFT EFT EFT


Behandeling
Het oplossen van verstoringen in de energiebanen (meridianen) vindt plaats door het aantikken van uiteinden van energiebanen (meridianen). Deze punten bevinden zich op het hoofd, romp en handen. Door tijdens het aantikken van deze meridiaanpunten bewust te focussen op het probleem of een bepaald deel daarvan wordt de verstoring in het energiesysteem opgeheven. De herinnering is nog aanwezig, maar de (emotionele) lading is verdwenen. Bij lichamelijke klachten vervagen de symptomen. De therapie is erop gericht om de EFT techniek zelf te leren, zodat deze in het dagelijkse leven door de cliënt thuis kan worden toegepast. Het verdient echter aanbeveling eerst een aantal sessies onder begeleiding te doen.
EFT heeft als groot voordeel dat het direct werkt, eenvoudig is aan te leren en snel resultaat oplevert.


Toepassingen
EFT met kinderen
Kinderen doen veel indrukken op en ogenschijnlijk kleine voorvallen kunnen een enorme invloed hebben op hun ontwikkeling. Herinneringen raken negatief belast en kunnen negatieve en beperkende overtuigingen vormen in de gedachtewereld van het opgroeiende kind. Ook hier raakt lichaamsenergie verstoort. Dit kan invloed hebben op het zelfbeeld van het kind, de studieresultaten en de ontwikkeling van de talenten die het kind heeft.
Indicaties voor EFT met kinderen: