Basiccoaching

Voetreflexologie

Voor voetreflexologie zijn verschillende benamingen in omloop zoals voetreflextherapie of voetreflexzonetherapie. Op de voeten bevinden zich de zogenaamde reflexpunten die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen.
Bij ziekte of spanning zijn deze punten gevoelig bij aanraking doordat gifstoffen zich daar ophopen. Deze gifstoffen veroorzaken blokkades in het lichaam die verhinderen dat energie goed kan doorstromen. Zodra energie geblokkeerd wordt ontstaan lichamelijke en/of psychische klachten.
Reflexologie wordt een zonetherapie genoemd omdat alle reflexpunten zich in een bepaalde zone of meridiaan bevinden. Deze zones worden ook wel energiebanen genoemd. Ze lopen door het hele lichaam. Ieder deel van ons lichaam staat in verbinding met andere delen van het lichaam. Een blokkering van energie in de ene zone heeft daardoor ook invloed op andere zones.

voetreflex Behandeling
Door manipulatie (druk uitoefenen) of massage van de reflexpunten wordt de doorbloeding, van de met de reflex, corresponderende organen gestimuleerd. De lymfe wordt gestimuleerd en voert afvalstoffen beter af.
Tegelijkertijd worden de zenuwimpulsen gestimuleerd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd, zuurstof en voedingsmiddelen worden sneller aangevoerd. Men krijgt meer energie en het lichaam kan zich daardoor herstellen.

Bovenal bewerkstelligt de behandeling ontspanning van lichaam en geest, misschien wel het belangrijkste effect. De meeste ziektes ontstaan vanuit langdurige spanning in een orgaan en of lichaamsdeel. Door de spanning in het lichaam op te heffen worden blokkades opgeheven op lichamelijk, mentaal en emotioneel gebied, en verminderen klachten.


Toepassingen Voetreflexologie is goed te combineren met reguliere geneeskunde, Het kan een goede aanvulling zijn: