Basiccoaching

Introductie

Ik ben Petra Jansen naast therapeut ben ik ook werkzaam als leerkracht in het basisonderwijs. Vanwege chronische, lichamelijke klachten ben ik jaren geleden zelf behandeld met voetreflextherapie.

Petra Jansen Hierdoor werd mijn interesse in natuurlijke geneeswijzen gewekt en besloot ik in 1997 de HBO opleiding tot energetisch therapeut te volgen. Naast voetreflexologie ben ik opgeleid in metamorfose massage, polariteitsmassage, holistic pulsing, werken met Bach bloesem remedies, Brain–Gym, rebirthing en EFT.

Ik streef ernaar om cliënten te helpen zichzelf weer in balans te brengen, zowel lichamelijk als geestelijk. De behandeling is erop gericht om als eerst de meest hinderlijke symptomen bv. hoofdpijn te verminderen. Daarnaast vind ik het belangrijk om cliënten inzicht te verschaffen in gedrags– en denkpatronen die aan de klachten ten grondslag kunnen liggen of deze in stand houden.

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar voortdurend. Lichamelijke klachten hebben iets te vertellen, het zijn signalen. Het is vaak een weerspiegeling van onderliggende negatieve denkpatronen. Bewustwording van deze patronen verminderen lichamelijke klachten aanzienlijk.


Balans
=
In uw eigen kracht staan,
om zo uw talenten en kwaliteiten,
ten volle te kunnen benutten.